Подлезът пред Централната жп гара в Русе, който посреща пристигналите с влак гости

...
</TD
>Подлезът пред Централната жп гара в Русе, който посреща пристигналите с влак гости
Коментари Харесай

Няма такъв ужас! Вижте на какво прилича подлезът на гарата в Русе

Подлезът пред Централната жп гара в Русе, който посреща пристигналите с трен посетители на града, е в окаяно положение от години. Освен че е тъмно и неуютно за прекосяване, при дъжд тече и от тавана висят рискови кабели.

Пътници с багаж, майки с колички и хора с увреждания нямат условия да слязат или да се качат по стълбите и избират да пресичат рисковано натоварения бул. “Мидия-Енос “. От Oбщината желаят да направят ремонт, само че се оказва, че това не зависи единствено от тях, предава Русе Медиа.

Хората, които живеят в региона като Исмет Мутафов, споделят, че изискванията са доста неприятни и затрудняват възрастните и майките с колички. В подлеза от гарата до бул. “България “, който е отговорност на НКЖИ и те би трябвало да го ремонтират, свети единствено една крушка, асансьорите не работят, плочките през зимата са хлъзгави и рискови. Подлезът пред гарата, в който присъединяване има Oбщината, наподобява ужасно даже и денем.

Фризьорките Анка Николаева и Димитрина Георгиева работят долу от 20 години и описват, че все по-малко хора слизат. " Никой не смее да влезе, даже се постанова да посрещаме клиентите дами, тъй като им е ужасно. Всичко е разрушено, унищожено. Положението е отчайващо, тук би трябвало да се вложат доста пари, да се направи основен ремонт, да се почне от покрива, тъй като на всички места тече. Случва се и от влагата да стопира токът, кабели пращяха, ставаше късо съединяване “, споделят дамите.

Скосените пътеки, които в миналото са били за майки с колички, в този момент са заградени, защото се употребяват за тоалетни.

" Възрастни хора, стръмни стъпала, слизат от влака, не могат да пресекат, влачат куфари, спъват се. Няма една указателна табела кое накъде води. Питат ни чужденци, а това е портата на града, тази хубава гара. Изоставено изцяло “, споделят двете фризьорки.

Жените споделят, че от Общината са идвали няколко пъти, като досега само са поставени камери за видеонаблюдение и три пъти в седмицата минава компанията за непорочност.

От общинска администрация действително още преди година обявиха желанието си да направят ремонт на подлеза, само че се оказва, че това не е толкоз елементарно. Преди години огромна част от подлеза е била разпродадена.  “Община Русе разполага сега с под 1/3 от площта на подлеза. Останалите съсобственици са голям брой физически лица, една огромна компания " Аутобохемия “ и " Български пощи “. Община Русе не може да направи ремонт на целия подлез, тъй като той не е целият нейна благосъстоятелност и не мога законно да харч обществени средства за това “, изясни кметът Пенчо Милков.

Той е упълномощил да се издирят всички физически лица-съсобственици, с цел да бъдат свикани по съответния ред на общо заседание, по образеца на етажната благосъстоятелност. " Там да потвърдим, че разноските са нужни за опазване на целостта на подлеза, създали сме количествено-стойностни сметки от нужните дейности, които би трябвало да осъществим. След което сме подготвени да изпълним ремонта и по-късно да търсим съответната част от другите притежатели, в случай че те не дават средства “, сподели още Пенчо Милков.

Предвидено е възстановяване на общата визия на подлеза, осветяване, хигиена, стълби, защото обектът няма налична среда. По-големият проблем обаче е хидроизолацията.

" Подлезът съставлява едно бетонно оборудване, върху което е ситуирана пръст, градинка, пътно платно. Участъци от това бетонно съоръжение вече пропущат влага и надлежно един основен ремонт, доста по-голям от текущ ремонт, би претендирал този подлез да се разпокрие от горната страна, да се оправи и хидроизолира бетонното оборудване, след което целият този подлез да се покрие. Вие сами знаете, че се намира пред жп гарата, натоварено откъм коли, а настрана като стойност това би било доста висока цена. Това, което ние желаеме бързо да създадем, е подлезът да се приведе в почтено положение, тъй като това е едно лице на нашия град, недопустимо за мен. Не знам за какво толкоз години не са търсени притежателите, не им е търсена отговорност. Това да си притежател, има и отговорности и би трябвало да се заплаща и за ремонта “, сподели още кметът.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР